• 2021-2022   Eğitim-Öğretim  yılı  güz  yarıyılı  lisansüstü  programlarına  başvurular,  28 Haziran – 12 Temmuz 2021 tarihleri arasında aktif olacak https://obs.ankara.edu.tr:98/ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx linkinden, yalnızca elektronik (online) olarak yapılacaktır.
  • Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.
  • Pandemi (COVID-19) nedeniyle 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü öğrenci alımlarında Yazılı Bilim Sınavı yapılmayacak olup, değerlendirmeler başarı sıralamasına göre gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TARİHLERİ

Başvuru Tarihleri 28 Haziran – 12 Temmuz 2021
Başvuruların Değerlendirilmesi 13-17 Temmuz 2021
Kazanan İlan Tarihleri 19 Temmuz  2021
Başvuru Evraklarının Sisteme Yüklenme Tarihleri 26-29 Temmuz 2021
Kesin Kayıt Tarihleri 26-30 Temmuz 2021
Yedek İlan Tarih 03 Ağustos  2021
Başvuru Evraklarının Sisteme Yüklenme Tarihleri (Yedek Adaylar İçini) 03-04 Ağustos 2021
Yedek Adaylar için Kesin Kayıt Tarihleri 05-06 Ağustos 2021

İSTENİLEN BELGELER

Yüksek Lisans:

• Lisans Mezuniyet/Diploma Belgesi
  • Lisans Mezuniyet Transkripti
  • Yabancı Dil Belgesi (Son 5 yıl içerisinde alınmış)
  • ALES (Sözel) Belgesi (Son 5 yıl içerisinde alınmış)
  • T.C. Kimlik numarasının bulunduğu Nüfus Cüzdanı fotokopisi (Onaylı/Onaysız olabilir)

Doktora:

• Yüksek Lisans Mezuniyet/Diploma Belgesi
  • Yüksek Lisans Mezuniyet Transkripti
  • Yabancı Dil Belgesi (Son 5 yıl içerisinde alınmış)
  • ALES (Sözel) Belgesi (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

ÖNEMLİ:  Kayıt esnasında beyan edilen bilgileri kontrol ederek ONAY işleminizi gerçekleştiriniz. Onay işlemi yapıldıktan sonra bilgilerinizde değişiklik yapmak isterseniz, sistemin kayıt yaptığınız zaman size vermiş olduğu kod ile tekrar giriş yapıldığında düzeltme ve değişiklikler yapılabilmektedir.

Başvuru koşulları ve kontenjanlar için tıklayınız.

NOT: Beyan edilen bilgilerin doğruluğundan öğrenci sorumludur.  Enstitümüz tarafından yapılacak kontrollerde, beyan ettiğiniz bilgilerle kayıt sırasında sisteme yüklenen evraklar arasında uyumsuzluk olması durumunda, başvurunuz iptal edilecektir.