• 2021-2022   Eğitim-Öğretim  yılı  bahar  yarıyılı  Enstitümüz lisansüstü  programlarına  başvurular,  15 – 25 Ocak 2022 tarihleri arasında aktif olacak https://obs.ankara.edu.tr:98/ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx linkinden, yalnızca elektronik (online) olarak yapılacaktır.
  • Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.
  • 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü öğrenci alımlarında mülakat sınavı yapılacak olup, değerlendirmeler Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine gerçekleştirilecektir.
  • Mülakat Yeri: Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü

BAŞVURU ve MÜLAKAT ve DEĞERLENDİRME TARİHLERİ

Başvuru Tarihleri 15-25 Ocak 2022
Mülakat Tarihleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı 27 Ocak 2022               Saat: 9:00
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalı Doktora Programı 27 Ocak 2022                                   Saat: 13:30
Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı 28 Ocak 2022               Saat: 9:00
Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı Doktora Programı 28 Ocak 2022                                   Saat: 13:30
Kazanan Adayların İlan Tarihi 04 Şubat 2022
Kazanan Adayların Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeleri Sisteme Yükleme Tarihi 04-06 Şubat 2020
Yedek Aday İlan Tarih 10 Şubat 2022
Yedek Adayların Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeleri Sisteme Yükleme Tarihi 11 Şubat 2022

İSTENİLEN BELGELER

Yüksek Lisans:

• Lisans Mezuniyet Belgesi veya Diploma
  • Lisans Mezuniyet Transkripti
  • Yabancı Dil Belgesi
  • ALES  Belgesi
  • T.C. Kimlik numarasının bulunduğu Nüfus Cüzdanı fotokopisi

Doktora:

• Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi /Diploma
  • Yüksek Lisans Mezuniyet Transkripti
  • Yabancı Dil Belgesi
  • ALES  Belgesi
  • T.C. Kimlik numarasının bulunduğu Nüfus Cüzdanı fotokopisi

ÖNEMLİ:  Kayıt esnasında beyan edilen bilgileri kontrol ederek ONAY işleminizi gerçekleştiriniz. Onay işlemi yapıldıktan sonra bilgilerinizde değişiklik yapmak isterseniz, sistemin kayıt yaptığınız zaman size vermiş olduğu kod ile tekrar giriş yapıldığında düzeltme ve değişiklikler yapılabilmektedir.

Başvuru koşulları ve kontenjanlar için tıklayınız.

NOT: Beyan edilen bilgilerin doğruluğundan öğrenci sorumludur.  Enstitümüz tarafından yapılacak kontrollerde, beyan ettiğiniz bilgilerle kayıt sırasında sisteme yüklenen evraklar arasında uyumsuzluk olması durumunda, başvurunuz iptal edilecektir.