Normal süresinde olan öğrenciler (Yüksek Lisans 4 yarıyıl, Doktora 8 yarıyıl) öğrenciler katkı payı ödemeyeceklerdir.
Normal süresini aşan öğrenciler, öğrenci numaraları ile Halk Bankası şubelerine katkı paylarını ödeyeceklerdir.
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kayıt yenileme işlemleri   08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme işlemi için:

1. Katkı payı, banka hesap numarası bildirmeden, sadece öğrenci numaraları ile Halk Bankası şubelerine doğrudan başvurularak ödenir.(EFT / Havale veya internet şubesinden yapılan ödemeler kesinlikle kabul edilmemektedir.)
  2. https://obs.ankara.edu.tr adresinden Enstitü tarafından öğrenciye verilen “Kullanıcı Adı” (Öğrenci Numarası) ve “Şifre” ile sisteme giriş yapılarak “Öğrenci” menüsü altında İşlemler-Ders Seçme ekranından ders seçimi yapılır. (Yeterlik aşamasında olan öğrenciler “Yeterliğe Hazırlık Çalışması”; tez aşamasında bulunan öğrenciler ise Uzmanlık Alan ve Tez Çalışması” derslerini seçerler.)
  3. RAPOR-ÇIKTI, öğrenci, danışman ve anabilim dalı başkanı tarafından imzalanır ve banka dekontu ile birlikte 15 Şubat 2016 tarihine kadar Enstitüye ulaştırır.