• Enstitümüz doktora öğrencilerinden Yrd.Doç.Dr. Resul BABAOĞLU, Enstitümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Temuçin Faik ERTAN danışmanlığı altında hazırladığı “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Mekteb-i Mülkiye” başlıklı teziyle 2018 yılı Nafi Atuf Kansu Eğitimbilim Araştırmaları Ödülü’nü kazanmıştır.

• Enstitümüz Müdürü Prof. Dr. Temuçin F. Ertan ile Müdür Yardımcı Prof. Dr. Hakan Uzun’a, Haymana’da yedi yıl süresince Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana konulu sempozyumu düzenlemeleri nedeniyle, 13 Eylül 2018’de, Sakarya Zaferinin 97. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Polatlı Belediyesi tarafından “Büyük Sakarya” ödülü verilmiştir

• Enstitümüz doktora öğrencilerinden Dr. Engin Deniz TANIR, Enstitümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bige SÜKAN’ın danışmanlığı altında hazırladığı “Cumhuriyet’in Kuruluş Sürecinde Türkiye’de Fransız Okulları (1919-1925)” başlıklı teziyle 2017 yılı Nafi Atuf Kansu Eğitimbilim Araştırmaları Ödülü’nü kazanmıştır.