Ankara Üniversitesi Senatosu’nun 18/06/2020 tarihli ve 559/4967 sayılı kararıyla Üniversitemiz enstitülerinin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında açılan lisansüstü programlarına başvuran ve sözkonusu kararın ilgili maddeleri uyarınca Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü lisansüstü programlarına kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan YEDEK adayların listesi EK’tedir.
Lisansüstü programlara YEDEK listesinden girmeye hak kazanan adayların, kesin kayıt işlemleri için, aşağıda belirtilen belgelerin asıllarını  en geç 28 Ağustos 2020 tarihi mesai saati bitimine kadar Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürlüğü’ne kargo ile iletmeleri gerekmektedir. Koronavirüs (COVID-19) küresel salgını dolayısıyla, kesin kayıt işlemleri için kullanılacak belgeler sadece kargo yoluyla Müdürlüğümüze gönderilecek olup, şahsen yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Lisansüstü programlara kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan YEDEK adayların, başvuru sırasında sisteme girdikleri belge ve bilgiler ile kesin kayıt işlemleri için Enstitüye iletecekleri belgeler arasında eksik belge veya yanlış beyân olması ya da sözkonusu belgelerin kuruma iletilmemesi  durumunda, Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 53/3 maddesi gereğince kesin kayıt başvuruları iptal edilecektir.
Yedek Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Adayların Listesi
Doktora Programı Değerlendirme Sonuç Listesi
Yüksek Lisans Programı Değerlendirme Sonuç Listesi
İSTENEN BELGELER:
1-YÜKSEK LİSANS VEYA DOKTORA KESİN KAYIT FORMU (Islak imzalı olarak),
2-Yeni çekilmiş 6 (altı) adet biyometrik fotoğraf (4.5 x 6 cm.),
3-Diploma veya Mezuniyet Belgesinin noter veya verildiği üniversitece onaylı örneği (E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINAN MEZUNİYET BELGELERİ DE GEÇERLİDİR.) (Yabancı ülkelerden alınan diplomalar için noter onaylı tercümeleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınmış denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği ibraz edilmek zorundadır.),
4-Not Döküm Belgesi (Transkript) noter veya verilen üniversitece onaylı örneği (Yabancı ülkelerden alınan belgelerin noter onaylı tercümeleri ibraz edilmek zorundadır.),
5-Askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair belge (Askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesinin onaylı örneği; askerliğini yapmamış olanlar için ise askerlik daire başkanlığından alınacak yeni tarihli askerlik durum belgesi),
6-T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi,
7-ALES veya eşdeğer sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,
8-YDS veya eşdeğer sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,