Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Balkan Çalışmaları Yüksek Lisans ve Doktora Programı Öğrencilerinin Dikkatine;

Ders Kaydı Yenileme Tarihleri 19-25 Eylül 2022
Katkı Payı Ödeme Tarihleri 19-25 Eylül 2022

 

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemi 19 – 25 Eylül 2022 tarihleri arasında Elektronik Ortamda gerçekleştirilecektir. Öğrencilerin kayıt yenileme işlemini gerçekleştirebilmeleri için yapması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.

  1. Kayıt Yenileme İşlemi https://obs.ankara.edu.tr adresinden, Kullanıcı Adı ve Şifre ile sisteme giriş yapılarak gerçekleştirilecektir.
  2. 29 Ağustos 2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2012/3584 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve bu karar gereğince Örgün Öğretim programlarında lisansüstü eğitimine devam eden ve lisansüstü öğrenim süresini aşmayan öğrenciler katkı payı ücreti yatırmayacaklardır.
  3. Sisteme giriş yaparak ders seçme işlemi yapıldıktan sonra eğer varsa katkı payı ücreti ekranda görülecektir. Ücret ödemesi yapan öğrenci tekrar sisteme giriş yaparak seçtiği dersleri Danışman Onayına göndermelidir. Anabilim Dalı Başkanı onayı gerçekleştiği zaman ders alma işleminiz tamamlanmış olmaktadır. Ders alma işlemleriniz tamamlandıktan sonra sistemden alacağınız Kayıt Onay Raporunu, Danışman ve Anabilim Dalı Başkanına imzalatarak 19-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Enstitümüze teslim etmelisiniz.
  4. Lisansüstü eğitimini yasal program süreleri içinde tamamlayamayan öğrenciler ile YÖKSİS’te başka bir yükseköğretim programına kayıtlı olduğu tespit edilen öğrenciler 19-25 Eylül 2022 tarihleri arasında VAKIFBANK şubelerine doğrudan başvurarak banka hesap numarası bildirilmeden yalnızca öğrenci numarası ile ATS (Aboneli Tahsilat Sistemi) ile ödeme yapacaklardır. EFT/Havale veya Vakıfbank İnternet Şubelerinden yapılan ödemeler kesinlikle kabul edilmemektedir.
  5. Kayıt Yenileme İşlemi sırasında karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak tite@ankara.edu.tr elektronik posta adresine yazabilirsiniz.

 

DERS SEÇİMİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Yüksek Lisans Öğrencilerimizin Dikkatine;

1)“Araştırma Yöntemleri” ve “Seminer” dersi zorunlu bir derstir. Ders döneminde bu dersleri kesinlikle almalısınız.

3) Enstitümüze kayıt yaptırdığınız 2.dönemden itibaren “Uzmanlık Alan Dersi”nin alınması zorunludur. Danışmanınızın adına açılan Uzmanlık Alan Dersini seçiniz. Öğrenci ilk yarıyılın sonunda danışmanını belirleyip, dilekçesini Enstitüye bildirmelidir.

4) İlk dönemini bitiren ve danışmanı belirlenmemiş öğrencinin Enstitümüz Öğrenci İşleri Birimi ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

4)Tez konusu belirlenen öğrenci danışmanı adına açılan “Tez Çalışması” dersini seçmelidir.

Doktora Öğrencilerimizin Dikkatine;

1)“Araştırma Yöntemleri” ve ‘Seminer” dersi zorunlu bir derstir. Bu dersler tamamlanmadığı takdirde Yeterlik dersi seçilemez.

2) Enstitümüze kayıt yaptırdığınız 2.dönemden itibaren “Uzmanlık Alan Dersi”nin (UAD) alınması zorunludur. Danışmanınızın adına açılan Uzmanlık Alan Dersini seçiniz. Öğrenci ilk yarıyılın sonunda danışmanını belirleyip, dilekçesini Enstitüye bildirmelidir.

4) İlk dönemini bitiren ve danışmanı belirlenmemiş öğrencinin Enstitümüz Öğrenci İşleri Birimi ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

4) Derslerini tamamlayan  ve  Doktora Yeterlik sınavına girmeyi planlayan öğrenci danışmanı adına açılan “Uzmanlık Alan Dersi” ile beraber “Yeterliğe Hazırlık Çalışması”  ve dersini seçmelidir.

5)”Yeterliğe Hazırlık Çalışması” dersini başarılı olarak veren ve tez konusu belirlenen öğrenci danışmanı adına açılan Uzmanlık Alan Dersi ile danışmanı adına açılan  “Tez Çalışması” dersini seçmelidir.

NOT :

  • “Uzmanlık Alan Dersi”ni Tezli Yüksek Lisans öğrencileri toplamda en az 2 dönem, Doktora öğrencileri toplamda en az 7 dönem almalıdır.
  • “Tez Çalışması” dersini Tezli Yüksek Lisans öğrencileri toplamda en az 2 dönem, Doktora öğrencileri toplamda en az 4 dönem almalıdır.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalı Doktora ve Yüksek Lisans Programı 2022-2023 Yılı Güz Yarıyılı Ders Programı İçin Tıklayınız

Balkan Çalışmaları Anabilim Dalı Doktora ve Yüksek Lisans Programı 2022-2023 Yılı Güz Yarıyılı Ders Programı İçin Tıklayınız